Recepty

🇸🇪 Švédské brambory Hasselback

 Švédské brambory Hasselback

počet osob
4

čas přípravy
20 min. příprava
60 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Světová kuchyně

Potřebujeme

8 velkých brambor
8 polévkových lžic slunečnicového oleje
BAREVNÝ PEPŘ DO MLÝNKU
kvalitní sůl
150 g sýru eidam
150 g slaniny
5 stroužků česneku
1 zakysaná smetana
1 malý bílý jogurt
1 PL šťávy z citronu
ŘECKÉ BYLINKY

Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Řecké bylinky nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde

Postup přípravy

1Předehřejte troubu na 200°C. Důkladně omyjte brambory a nechte je oschnout.

2Ostrým tenkým nožem dělejte do brambor zářezy tak, aby vznikl ,,vějíř". Dávejte pozor, aby jste brambory úplně nepřekrojili.

3Nakrájejte slaninu a 4 stroužky česneku na plátky a vložte vše rovnoměrně do mezer.

4Dejte na plech pečící papír, naskládejte brambory, potřete olejem, posypte čerstvě namletým barevným pepřem a solí.

5Pečte 50 - 60 minut, dokud nebudou měkké uprostřed a křupavé na povrchu. 5 minut před koncem posypte sýrem a nechte ještě pár minut zapéct.

6Udělejte si dip: smíchejte zakysanou smetanu, bílý jogurt, citronovou šťávu, 1 stroužek česneku, koření Řecké bylinky a sůl.

Společně podávejte. Přejeme dobrou chuť!

.

 

tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Pepř barevný do mlýnků
Všechny recepty s kořením Řecké bylinky
Všechny recepty s kořením Pepř tří barev

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie