Těsto:
300 g hladké mouky
150 g másla
150 g zakysané smetany
špetka soli
zrníčka z 1 vanilkového lusku
Maková náplň:
120 g mletého máku
120 ml teplého mléka
1 PL rumu
1,5 PL cukru moučka
2 ČL Koření na perníčky
Ořechová náplň:
200 g mletých vlašských ořechů
150 g moučkového cukru
1/2 ČL skořice
troška rumu
1 bílek
povidla
vajíčko na potření
pečící papír
moučkový cukr na pocukrování
Koření na perníčky nakoupíte zde
Vanilkový lusk PREMIUM nakoupíte zde
Skořice mletá nakoupíte zde
Vanilkový lusk KLASIK nakoupíte zde
1Všechny suroviny na těsto smíchejte a vypracujte hladké těsto. Dejte ho na min. 30 minut chladit do lednice.
2Mezitím si připravte náplň. Můžete použít makovou, ořechovou, povidla nebo všechny. Na ořechovou a makovou náplň vám stačí smíchat všechny suroviny na jednotlivé náplně dohromady a promíchat. Povidla si můžete připravit podle našeho receptu.
3Těsto ještě trochu promněte v rukách a rozdělte na 3 stejně velké části. Z každé části na pomoučené ploše vyválejte kruh a ten nařežte na 8 trojúhelníků.
4Na každý trojúhelník dejte na vnější okraj trochu náplně a zarolujte do podoby rohlíčku. Ty pak skládejte na plech vyložený pečícím papírem.
5Před pečením rohlíčky pomašlujte rozšlehaným vajíčkem a posypejte moučkovým cukrem.
6Pečte rohlíčky na 180 °C 15 - 20 minut dozlatova. Nakonec, po vychladnutí, je ještě poprašte cukrem.
Dobrou chuť!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.