2 PL másla
2 střední mrkve
½ pórku
½ větší cibule
1 PL hladké mouky
1 a 1/2 l rybího vývaru nebo vody
300 g lososa
200 g tresky (či jiné bělomasé ryby)
250 g loupaných krevet (nemusí být)
200 ml smetany ke šlehání
sůl
MLETÝ ČERNÝ PEPŘ
lístky petržele na servírování
1Máslo rozpusťte ve větším hrnci, přidejte nakrájenou mrkev, pórek a cibuli a asi 3 minuty restujte. Zaprašte moukou a restujte dorůžova.
2Přilijte 1,5 l rybího vývaru nebo vody a vařte 20 minut. Následně přidejte rybí maso nakrájené na větší kostky, krevety a vařte na mírném ohni asi 10 minut.
3Přidejte smetanu, promíchejte, zahřejte a dochuťte solí a PEPŘEM.
Servírujte s krutonky a nasekanou petrželkou.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.