Recepty

Sváteční rybí polévka

Sváteční rybí polévka

počet osob
5

čas přípravy
35 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Polévky

Potřebujeme

2 PL másla
2 střední mrkve
½ pórku
½ větší cibule
1 PL hladké mouky
1 a 1/2 l rybího vývaru nebo vody
300 g lososa
200 g tresky (či jiné bělomasé ryby)
250 g loupaných krevet (nemusí být)
200 ml smetany ke šlehání
sůl
MLETÝ ČERNÝ PEPŘ
lístky petržele na servírování

Pepř černý mletý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Máslo rozpusťte ve větším hrnci, přidejte nakrájenou mrkev, pórek a cibuli a asi 3 minuty restujte. Zaprašte moukou a restujte dorůžova.

2Přilijte 1,5 l rybího vývaru nebo vody a vařte 20 minut. Následně přidejte rybí maso nakrájené na větší kostky, krevety a vařte na mírném ohni asi 10 minut.

3Přidejte smetanu, promíchejte, zahřejte a dochuťte solí a PEPŘEM.

Servírujte s krutonky a nasekanou petrželkou.

 

tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Pepř černý mletý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie