Recepty

Svařáková zimní zmrzlina

Svařáková zimní zmrzlina

počet osob
2

čas přípravy
15 min. příprava
1 noc mrazení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Zmrzliny

Potřebujeme

30 - 40 ml svařákového sirupu
300 ml vody
500 ml kvalitního červeného vína
1 lžíce kořenící směsi Staročeský svařák
(3 lžíce cukru)
celý badyán na ozdobu

Staročeský svařák nakoupíte zde
Badyán celý nakoupíte zde

Postup přípravy

Způsobů, jak si vytvořit svařákovou zmrzlinu je hned několik:

1NEALKO verze: rozmíchejte sirup ve vodě, nalijte do tvořítek na ledňáky, dozdobte badyánem a dejte přes noc zmrazit.

2ALKO verze: uvařte klasický svařák a nechte ho vychladnout. Nalijte do tvořítek na ledňáky, dozdobte a dejte přes noc zmrazit.

3KOMBINOVANÁ ALKO verze: vyrobte si oba předešlé body, každý do hrnečku zvlášť. Obě tekutiny pak dejte na 1 - 2 hodiny do mrazáku. Výsledkem by měla být ledová tříšť. Obě ledové tříště pak dávkujte lžící do formiček na ledňáky. Můžete udělat jen červenou špičku ledňáku, nebo zkusit vytvořit pruhovaný... počítejte s tím, že se barvy trochu prolnou, jak se směsi různých tekutin navzájem "porozpouští". Naplněné tvořítka dejte přes noc do mrazáku.

Takový ledňák klidně podávejte třeba v horké zimní vaně :) Dobrou chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Staročeský svařák
Všechny recepty s kořením Badyán celý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie