1 lžíce vepřového sádla
1 velká cibule
400 g kysaného zelí
200 g slaniny
GARLIC PEPPER
Halušky
7 velkých brambor
cca 200 g polohrubé mouky
sůl
1Cibuli nakrájejte na drobno, slaninu na kostky. Zelí propláchněte a nakrájejte na menší kousky.
2V pánvi na sádle opečte slaninu do zlatova. Přidejte cibuli a restujte, dokud nezměkne. Přidejte zelí a podlijte trochou vody. Okořeňte, dobře promíchejte a duste pod pokličkou cca 15 minut do měkka.
3Mezitím si do velkého hrnce dejte vařit vodu. Očistěte brambory a nastrouhejte je do větší mísy najemno.
4Osolte je a postupně přisypávejte mouku. Těsto by nemělo být ani příliš řídké, ale ani velmi husté. Zkuste vhodit do hrnce s vroucí vodou jednu halušku a pokud se rozpadne, přidejte do těsta ješte mouku.
5Pomocí sítka na halušky a vařečky protlačte těsto do hrnce s vroucí vodou a občas promíchejte. Když halušky vyplavou na povrch, vařte je na mírném ohni ješte 2-3 minuty.
6Halušky sceďte a přidejte k zelí, dobře promíchejte a podávejte.
Strapačky podávejte posypané pažitkou. Můžete je také použít jako přílohu k pečeným žebrům. Recept na pečená žebírka najdete v naší kuchařce zde. Přejeme vám dobrou chuť! :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.