Recepty

Stejčík se šťouchanými brambory

Stejčík se šťouchanými brambory

počet osob
3

čas přípravy
25 min. příprava
20 min pečení, vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Batolata

Potřebujeme

200 g vepřové krkovice
3 PL másla
1 ČL koření Mimi gril
sůl
6 středních brambor
0,5 svazku jarní cibulky
kapka rostlinného oleje

Postup přípravy

1Troubu přdehřejte na 200 stupňů celsia. 

2Krkovičku nakrájejte na 1 cm plátky a trochu rukou naklepejte. 

3Oškrábejte brambory, nakrájejte je a dejte vařit. 

4Do pekáče dejte 2 lžíce másla a koření a nechte v troubě rozpustit. 

5Maso zprudka zatáhněte na rozpálené pánvi na troše oleje. Restujte cca minutu na každé straně. Poté jej vložte do rozpuštěného másla v pekáči, promíchejte a zhruba 10 minut pečte. 

6Jarní cibulku nakríjejte na drobná kolečka a orestujte na másle. Uvařené brambory našťouchejte s máslem, osmaženou cibulkou a solí. 

7Maso vyjměte z pekáče, nakrájejte na tenké proužky, osolte. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet


Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie