půl slepice
hrst kuřecích srdíček a hrst kuřecích žaludků
3 mrkve
dva kousky řapíkatého celeru
1 cibule
1 menší petržel
1 ČL NESOLDÍKA
2 ČL RANČ MIX
špetka mletého muškátového oříšku
3 bobkové listy nebo špetka mletého bobkového listu
petržel nebo pažitka na dozdobení
3 PL polohrubé mouky
2 kousky másla
širší polévkové nudle
sůl
Nesoldík nakoupíte zde
Ranč MIX nakoupíte zde
Bobkový list celý nakoupíte zde
Bobkový list mletý nakoupíte zde
Muškátový ořech celý nakoupíte zde
Muškátový ořech mletý nakoupíte zde
1Slepici i vnitřnosti vložte do hrnce, zalijte vodou, přiveďte k varu a vařte, dokud se nezačne vytvářet pěna.
2Poté všechnu vodu vylijte, opláchněte hrnec i maso a znova zalijte vodou.
3Přidejte zeleninu, cibuli, NESOLDÍKA a RANČ MIX, sůl a nechte jen lehce probublávat s mírně odklopenou poklicí. Vodu průběžně dolévejte.
4V osolené vodě uvařte nudle "al dente" a dejte vychladnout.
5Když je maso měkké, vývar sceďte, maso oberte, zeleninu nakrájejte, maso zbavte kůže a opatrně roztrhejte na hrubší vlákna.
6V hrnci rozehřejte máslo, opražte na něm mouku, zalijte sceděným vývarem a dobře rozšlehejte. Přidejte bobkový list, muškátový oříšek a ještě asi 20 minut povařte. Na závěr můžete polévku ještě zjemnit kouskem másla.
7Do hlubokých talířů dejte zeleninu, maso, nudle a vše zalijte horkou polévkou a posypejte petrželkou nebo pažitkou.
Upozornění při dávkování koření Nesoldík: Zahoďte své zvyky a NEsypte na 1 LITR VÝVARU 1 LŽÍCI BĚŽNÉHO DOCHUCOVADLA !
U NESOLDÍKA PLATÍ PRAVIDLO: POUZE 1 MALÁ ČAJOVÁ LŽIČKA NA 4 LITRY VÝVARU. Pokud dáte víc, bude to silné, hořké a budete muset ředit.
Starý recept z rakousko-uherské kuchyně, v mém vlastním vylepšeném provedení, který zahřeje a skvěle zasytí.
Dobrou chuť přeje Davídek
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.