cca 1 kg srnčí kýty
2 cibule
hladká mouka
2 hrsti sušených nebo čerstvých hříbků
kousek prorostlé slaniny
1ČL Garlic Pepper
1ČL Farmářská směs Březina
sůl
Farmářská směs BREZINA nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
1Maso zbavte blan a naporcujte na asi 4 centimetrové kostky. Cibuli očistěte a nasekejte nahrubo. Houby rozlámejte a na chvíli namočte.
2Slaninu nakrájejte na kostičky a vyškvařte na tuk. Mouku smíchejte s kořením Garlic Pepper, solí a obalte v této směsi maso. V horkém tuku maso zprudka ze všech stran zatáhňete a odložte bokem.
3Na lžíci sádla orestujte do červena cibuli, přidejte namočené houby i s tekutinou, koření Farmářská směs Brezina a zatažené maso. Podlijte hrnkem vody, přelijte do pekáče a přiklopte víkem. V troubě pomalu duste do měkka při teplotě cca 170 °C. Když je maso měkké, odklopte víko pekáče, ještě pár minut pečte a tekutinu nechte zredukovat. Dosolte podle chuti.
Podávejte s rýží nebo tarhoňou.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.