Recepty

Srnčí hřbet na smetaně

Potřebujeme

1 kg vykostěného srnčího hřbetu
4 větší cibule
1 větší mrkev
2 lžíce plnotučné hořčice
2 citrony
2 lžíce brusinkového džemu
1 dcl bílého vína
kousek špeku nebo slaniny
1 kelímek šlehačkové a jeden kysané smetany
1 ČL koření DIVOČINA a 1 PL koření SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ
sůl a cukr na dochucení

Divočina nakoupíte zde
Svíčková & Na smetaně nakoupíte zde

Postup přípravy

Den první:

1Maso očistěte od blan, posolte, vetřete do něj koření DIVOČINA a dejte do pekáče.

2Cibuli i mrkev nakrájejte nahrubo, zasypte jí maso, zalijte bílým vínem, přiklopte víkem a dejte do chladu.

Den druhý:

3Maso vytáhněte z láku. Na horké pánvi maso zprudka zatáhněte ze všech stran a vložte zpět do pekáče.

4Slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte ji v hrnci. Přidejte cibuli s mrkví, hořčici, brusinkový džem, koření SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ a na čtvrtky nakrájený citron. Přilijte 2 dcl vody a nechte dojít k varu.

5Vše nalijte na maso v pekáčku, přikryjte víkem a dejte na 90 minut do vyhřáté trouby na teplotu 180 stupňů.

6Když je maso měkké, vytáhněte ho z touby a dejte odpočinout. Zeleninu přelijte zpět do hrnce a citron z ní vytáhněte.

7Přidejte obě smetany a vše do hladka rozmixujte tyčovým mixérem.

8Dochuťte solí, citronovou šťávou, případně doslaďte cukrem a nechte 15 minut odpočinout.

9Maso nakrájejte na tenké plátky, dejte na talíř a podávejte s omáčkou a houskovým nebo karlovarským knedlíkem.

Toto jídlo vypadá složitě, ale rozhodně není. Uvařte si tento recept stejně, ale i v obměnách s jiným druhem masa a určitě si ho zamilujete (králík, hovězí kýta, srdce).

Pravá česká klasika, kterou pamatujete od vašich babiček. Dobrou chuť.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Divočina
Všechny recepty s kořením Svíčková & Na smetaně

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie