100 g slunečnicových semínek
150 g quinoy
250 g ricotty
100 g baby špenátu
1 hrst (25 g) čerstvé bazalky
1 lžíce olivového oleje
kůra a šťáva z 1/2 citronu
sůl, pepř
špagety
250 g rajčatové omáčky (passaty)
parmazán
piniové oříšky
olivový olej
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Citronová kůra mletá nakoupíte zde
1Troubu si předehřejte na 200°C a plech vyložte pečícím papírem.
2Quinou uvařte.
3Slunečnicová semínka rozmixujte do konzistence hrubé mouky. Přidejte ostatní ingredience na polpety, podle chuti osolte, opepřete a rozmixujte dohladka.
4Rukama, nebo namočenými lžícemi tvarujte knedlíčky, které skládejte na plech. Ten pečte v troubě asi 20 minut, až budou polpety zlatavé a křupavé.
Servírujte se špagetami, rajčatovou passatou, zasypané parmazánem, oříšky a zakápnuté olivovým olejem.
Dobrou chuť :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.