Recepty

Špenátové polpety

Špenátové polpety

počet osob
4

čas přípravy
30 min. příprava
20 minut pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

100 g slunečnicových semínek
150 g quinoy
250 g ricotty
100 g baby špenátu
1 hrst (25 g) čerstvé bazalky
1 lžíce olivového oleje
kůra a šťáva z 1/2 citronu
sůl, pepř

špagety
250 g rajčatové omáčky (passaty)
parmazán
piniové oříšky
olivový olej

Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Citronová kůra mletá nakoupíte zde

Postup přípravy

1Troubu si předehřejte na 200°C a plech vyložte pečícím papírem.

2Quinou uvařte.

3Slunečnicová semínka rozmixujte do konzistence hrubé mouky. Přidejte ostatní ingredience na polpety, podle chuti osolte, opepřete a rozmixujte dohladka.

4Rukama, nebo namočenými lžícemi tvarujte knedlíčky, které skládejte na plech. Ten pečte v troubě asi 20 minut, až budou polpety zlatavé a křupavé.

Servírujte se špagetami, rajčatovou passatou, zasypané parmazánem, oříšky a zakápnuté olivovým olejem.

Dobrou chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Pepř barevný do mlýnků
Všechny recepty s kořením Citronová kůra mletá

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie