500g oloupaných brambor
6 vajec
1 velká žlutá cibule
2 lžičky koření Řecký gyros
1 lžička soli
větší množství oleje na smažení
petrželka, nebo jiná čerstvá bylinka
1Brambory a cibuli si olupejte a nakrájejte na cca 2 - 3 mm tenké plátky - cibuli na půlkolečka a brambory podle velikosti na kolečka, či půlkolečka.
2Do menší pánve s vyšším okrajem nalijte větší množství oleje, rozpalte na nižší stupeň a dejte opékat cibuli dozlatova.
3Poté přidejte brambory. Je důležité, aby v pánvi bylo dostatek oleje, brambory se totiž musí opékat rovnoměrně a musí být v oljei ponořené. Olej vám musí bublat, ale není potřeba mít plotnu na plný výkon, nechcete totiž zeleninu připálit.
4Opékejte zeleninu zhruba 15 - 20 minut, dokud všechno nezezlátne a brambory nebudou měkké.
5Mezitím si do misky rozklepněte vejce, okořeňte je a osolte.
6Opečenou zeleninu přendejte děrovanou naběračkou bez oleje do vajíček. Zamíchejte, misku zakryjte a nechte 15 minut odpočívat.
7Z pánve slijte většinu oleje a nechte jen trochu. Rozpalte na střední stupeň a nalijte do ní připravenou směs. Opékejte tak 3 - 5 minut. Placku otočte (klidně pomocí talíře) a opékejte dalších 3 - 5 minut. Výsledná tortilla by měla být propečená, ale přesto vláčná. Poznáte to tak, že bude ještě trochu pružit, když ji zmáčknete na povrchu. V případě, že bude tuhá, bude trošku sušší.
8Nakonec posypejte nasekanou petrželkou, nebo pažitkou a podávejte.
Dobrou chuť!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.