1 cibule
200g lososa
250ml smetany na vaření
1 hrst čerstvého kopru
1/2 citronu
100g smetanového sýru
4 PL másla
hoblinky parmezánu
těstoviny
koření Lemon Pepper
koření Řecké bylinky
sůl
Lemon Pepper nakoupíte zde
Řecké bylinky nakoupíte zde
Kopr nakoupíte zde
1Těstoviny uvařte podle návodu (my použili naše oblíbené Cellentani, hodí se i Fettucine nebo Farfalle - vrtulky).
2Na rozpálené pánvi rozpusťte máslo a orestujte lososa (zhruba 4 minuty z každé strany).
3Lososa na chvíli vyjměte, v pánvi rozpusťte ještě dvě lžíce másla, přidejte 1 lžičku Lemon Pepper a 1 lžičku soli.
4Lososa prohoďte v rozpuštěném bylinkovém másle, vyjměte a nechejte trochu vychladnout.
5Cibuli si nakrájejte na jemno a orestujte do sklovata na zbytku bylinkového másla.
6Cibuli zalijte smetanou, přidejte smetanový sýr, nasekaný kopr a vymačkanou šťávu z půl citronu. Omáčku osolte a ochuťte Řeckými bylinkami. Nechte ještě 3 minuty probublávat. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete jí doředit mlékem. Mezitím natrhejte lososa na malé kousky.
7Těstoviny zalijte omáčkou, přidejte kousky lososa, posypte hoblinkami parmezánu a dozdobte koprem.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.