Recepty

Smetanové těstoviny s lososem a koprem

Smetanové těstoviny s lososem a koprem

počet osob
4

čas přípravy
30 min. příprava

obtížnost
střední

druh jídla
Těstoviny

Potřebujeme

1 cibule
200g lososa
250ml smetany na vaření
1 hrst čerstvého kopru
1/2 citronu
100g smetanového sýru
4 PL másla
hoblinky parmezánu
těstoviny
koření Lemon Pepper
koření Řecké bylinky
sůl

Lemon Pepper nakoupíte zde
Řecké bylinky nakoupíte zde
Kopr nakoupíte zde

Postup přípravy

1Těstoviny uvařte podle návodu (my použili naše oblíbené Cellentani, hodí se i Fettucine nebo Farfalle - vrtulky).

2Na rozpálené pánvi rozpusťte máslo a orestujte lososa (zhruba 4 minuty z každé strany).

3Lososa na chvíli vyjměte, v pánvi rozpusťte ještě dvě lžíce másla, přidejte 1 lžičku Lemon Pepper a 1 lžičku soli.

4Lososa prohoďte v rozpuštěném bylinkovém másle, vyjměte a nechejte trochu vychladnout.

5Cibuli si nakrájejte na jemno a orestujte do sklovata na zbytku bylinkového másla.

6Cibuli zalijte smetanou, přidejte smetanový sýr, nasekaný kopr a vymačkanou šťávu z půl citronu. Omáčku osolte a ochuťte Řeckými bylinkami. Nechte ještě 3 minuty probublávat. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete jí doředit mlékem. Mezitím natrhejte lososa na malé kousky.

7Těstoviny zalijte omáčkou, přidejte kousky lososa, posypte hoblinkami parmezánu a dozdobte koprem.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Lemon Pepper
Všechny recepty s kořením Řecké bylinky
Všechny recepty s kořením Kopr

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie