Těsto:
1 kelímek zakysané smetany (375 g)
1/2 kelímku cukru krupice
1 kelímek polohrubé mouky
2 vejce
zrníčka z 1 VANILKOVÉHO LUSKU
1 prášek do pečiva
500 g malin a borůvek na posypání (můžete použít i jiné ovoce)
Drobenka:
200 g polohrubé mouky
200 g třtinového cukru
150 g másla
máslo na vymazání a polohrubá mouka na vysypání pekáče
Vanilkový lusk PREMIUM nakoupíte zde
Vanilkový lusk KLASIK nakoupíte zde
1Troubu předehřejte na 180 °C.
2Pekáč s vyššími okraji důkladně vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou.
3V kuchyňském robotu nebo ve větší míse vyšlehejte vajíčka s cukrem. Poté přidejte zakysanou smetanu, zrníčka z 1 VANILKOVÉHO LUSKU, mouku, prášek do pečiva a dobře promíchejte, aby se všechny suroviny propojily. Hotové těsto nalijte do připraveného pekáče. Na těsto nasypejte po celé ploše buchty ovoce (můžete použít čerstvé nebo mražené).
4Připravte si drobenku. Máslo nakrájejte na kostičky a dejte ho do mísy. Přisypejte mouku a cukr, rukama propracujte, aby se vše spojilo. Prsty rozdrobte do požadovaných hrudek a nasypejte rovnoměrně na buchtu.
5Pečte v předehřáté troubě dozlatova (cca 45 - 60 minut, záleží na troubě).
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.