Recepty

Smažené sýrovokvětákové koule

Smažené sýrovokvětákové koule

počet osob
4

čas přípravy
60 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Česko

Potřebujeme

1 hlava květáku
250 g eidamu, nebo goudy v celku
strouhanka
hladká mouka
3 vajíčka
sůl, pepř
1 lžíce kořenící směsi Těstíčka a křidélka

olej na smažení
salátek jako příloha

Těstíčka, křidélka nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde

Postup přípravy

1Květák rozdělte na růžičky a uvařte doměka. Měkký květák poté rozmixujte do hrubozrnné konzistence (bude připomínat rýži).

2Sýr nastrouhejte nahrubo.

3Smíchejte květák a sýr, podle chuti osolte a opepřete, a ze směsi utvářejte malé pevné kuličky. Ty pak obalujte v dvojitém trojobalu s kořením - kuličku obalíte v mouce, poté v rozšlehaném vajíčku, vrátíte se do mouky, opět vejce, a nakonec obalíte kuličky ve strouhance smíchané s kořenící směsí.

4Obalené kuličky smažte ponořené v oleji na mírném plameni dozlatova.

Podávejte s přílohou dle svého gusta, například se salátkem pro odlehčení celého (mastného) jídla, nebo jako pohoštění pro hosty s dipem.

Dobrou chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Těstíčka, křidélka
Všechny recepty s kořením Pepř barevný do mlýnků

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie