1 hlava květáku
250 g eidamu, nebo goudy v celku
strouhanka
hladká mouka
3 vajíčka
sůl, pepř
1 lžíce kořenící směsi Těstíčka a křidélka
olej na smažení
salátek jako příloha
Těstíčka, křidélka nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
1Květák rozdělte na růžičky a uvařte doměka. Měkký květák poté rozmixujte do hrubozrnné konzistence (bude připomínat rýži).
2Sýr nastrouhejte nahrubo.
3Smíchejte květák a sýr, podle chuti osolte a opepřete, a ze směsi utvářejte malé pevné kuličky. Ty pak obalujte v dvojitém trojobalu s kořením - kuličku obalíte v mouce, poté v rozšlehaném vajíčku, vrátíte se do mouky, opět vejce, a nakonec obalíte kuličky ve strouhance smíchané s kořenící směsí.
4Obalené kuličky smažte ponořené v oleji na mírném plameni dozlatova.
Podávejte s přílohou dle svého gusta, například se salátkem pro odlehčení celého (mastného) jídla, nebo jako pohoštění pro hosty s dipem.
Dobrou chuť :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.