Recepty

Smažený kapr s bramborovým salátem

Smažený kapr s bramborovým salátem

počet osob
4

čas přípravy
20 min. příprava
40 minut příprava salátu
30 minut úprava ryb

obtížnost
střední

druh jídla
Vánoce

Potřebujeme

4 podkovy kapra
BAREVNÝ PEPŘ
sůl

Trojobal:
hladká mouka
vejce
strouhanka


Salát:
brambory
1 sklenice sterilizované zeleniny (mrkev, hrášek)
1 větší cibule
1 sklenice sterilizovaných okurek
majonéza dle chuti
1 PL plnotučné hořčice
3 vejce
olej
sůl
ČERNÝ PEPŘ MLETÝ nebo PEPŘ BAREVNÝ DO MLÝNKU nebo PEPŘ TŘÍ BAREV

Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde

Postup přípravy

DEN PRVNÍ

1Podkovy kapra nasolte, pokapejte citronovou šťávou a posypejte čerstvě namletým pepřem z mlýnku. Zabalte do potravinářské fólie a dejte do ledničky.

2Brambory dejte vařit do osolené vody, pak sceďte a nechte vychladit.

3Brambory zbavte slupky a nakrájejte na menší kostky. Sterilizovanou zeleninu slijte, cibuli a okurky nastrouhejte najemno. Brambory, cibuli, okurky, sterilizovanou zeleninu, vejce dejte do mísy a přidejte majonézu, hořčici, mletý pepř, dosolte dle chuti. Dobře promíchejte, případně okyselte nálevem z okurek.

4Salát přikryjte a nechte odležet do druhého dne.

DEN DRUHÝ

5Rybu vytáhněte z lednice a dostaňte ji na pokojovou teplotu.

6Rozehřejte plochou pánev s menší vrstvou sádla a podkovy z kapra začněte obalovat v trojobalu. Mouka, vyšlehané vejce a strouhanka.

7Smažte jen asi 2 minuty z obou stran. Pak potřete rybu přepuštěným máslem a dejte ještě dojít na 10 minut do rozehřáté trouby na 150 °C v připraveném pekáčku vyloženým pečícím papírem.

Tradiční kombinace štědrovečerní večeře na Slovensku, která se dodnes podává v mnohých rodinách. Ti, kteří se kapra v dětství přejedli, ho vyměňují například za filety z tresky. Bramborový salát je jídlo připravené z brambor a dalších přísad. Každý ho připravuje jinak. Zkuste ten náš. Veselé Vánoce! :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Pepř barevný do mlýnků
Všechny recepty s kořením Pepř černý mletý
Všechny recepty s kořením Pepř tří barev

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie