4 podkovy kapra
BAREVNÝ PEPŘ
sůl
Trojobal:
hladká mouka
vejce
strouhanka
Salát:
brambory
1 sklenice sterilizované zeleniny (mrkev, hrášek)
1 větší cibule
1 sklenice sterilizovaných okurek
majonéza dle chuti
1 PL plnotučné hořčice
3 vejce
olej
sůl
ČERNÝ PEPŘ MLETÝ nebo PEPŘ BAREVNÝ DO MLÝNKU nebo PEPŘ TŘÍ BAREV
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde
DEN PRVNÍ
1Podkovy kapra nasolte, pokapejte citronovou šťávou a posypejte čerstvě namletým pepřem z mlýnku. Zabalte do potravinářské fólie a dejte do ledničky.
2Brambory dejte vařit do osolené vody, pak sceďte a nechte vychladit.
3Brambory zbavte slupky a nakrájejte na menší kostky. Sterilizovanou zeleninu slijte, cibuli a okurky nastrouhejte najemno. Brambory, cibuli, okurky, sterilizovanou zeleninu, vejce dejte do mísy a přidejte majonézu, hořčici, mletý pepř, dosolte dle chuti. Dobře promíchejte, případně okyselte nálevem z okurek.
4Salát přikryjte a nechte odležet do druhého dne.
DEN DRUHÝ
5Rybu vytáhněte z lednice a dostaňte ji na pokojovou teplotu.
6Rozehřejte plochou pánev s menší vrstvou sádla a podkovy z kapra začněte obalovat v trojobalu. Mouka, vyšlehané vejce a strouhanka.
7Smažte jen asi 2 minuty z obou stran. Pak potřete rybu přepuštěným máslem a dejte ještě dojít na 10 minut do rozehřáté trouby na 150 °C v připraveném pekáčku vyloženým pečícím papírem.
Tradiční kombinace štědrovečerní večeře na Slovensku, která se dodnes podává v mnohých rodinách. Ti, kteří se kapra v dětství přejedli, ho vyměňují například za filety z tresky. Bramborový salát je jídlo připravené z brambor a dalších přísad. Každý ho připravuje jinak. Zkuste ten náš. Veselé Vánoce! :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.