Recepty

Smažená brynza

Smažená brynza

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
30 minut mražení
10 minut smažení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Slovenská kuchyně

Potřebujeme

300 g dobré brynzy
400 g tvrdého tvarohu
1 PL koření Gorolska směs
sůl

Trojobal:
strouhanka
vejce
mouka

olej na smažení

Gorolská směs nakoupíte zde

Postup přípravy

1Brynzu a tvaroh rozdrobte, přidejte sůl, koření a vše smíchejte.

2Z připravené hmoty udělejte placičky, obalte je v trojobalu a dejte hned na 30 minut do mrazničky.

3Brynzové placičky smažte v pánvi v horkém oleji. Finta spočívá v tom, že díky zmražení sýr "neuteče".

4Podávejte s bramborem maštěným máslem a petrželkou.

Je to jeden z mých zcela netradičních, ale zato originálních receptů. Vyzkoušejte brynzu upravenou trochu jinak.

Váš Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Gorolská směs

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie