Recepty

🇭🇷 Slávky na víně

 Slávky na víně

počet osob
3

čas přípravy
30 min. příprava
4 min. restování
20 min. vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Plody moře

Potřebujeme

1 kg slávek
5 stroužků česneku
1 hrst čerstvé petržele
1 a 1/2 dcl suchého bílého vína
4 PL olivového oleje
1/4 citronu na pokapání

Postup přípravy

1Povrch mušlí dobře očistěte nožem od nečistot (na mušlích nesmí zůstat kamínky, řasy, atd.). Do mísy nalijte studenou vodu a dejte do ní očištěné mušle, aby se propláchly.

2Česnek a petržel nakrájejte najemno.

3Rozpalte hlubokou pánev (nebo hrnec) a na olivovém oleji orestujte česnek, aby se rozvoněl. Nesmí se spálit, jinak by byl hořký. Restujte cca 2 minuty. Poté přidejte nasekanou petržel a opět cca 2 minuty restujte spolu s česnekem. Následně do pánve přidejte mušle. Dobře promíchejte, aby se vše spojilo a pánev zakryjte pokličkou. Takto nechte vařit 15 minut. Během vaření jednou až dvakrát opatrně promíchejte.

4Po 15 minutách přidejte víno, promíchejte, znovu zakryjte pokličkou a nechte vařit 5 minut.

5Mušle, které se neotevřely, vyhoďte - znamená to totiž, že nebyly živé a mohly by být zkažené.

6Mušle i se šťávou z nich pokapejte při servírování citronem (dle chuti).

Podávejte s křupavou opečenou bagetou nebo hranolky a sklenicí dobrého vína. Nechte si chutnat. :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet


Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie