1 kg slávek
5 stroužků česneku
1 hrst čerstvé petržele
1 a 1/2 dcl suchého bílého vína
4 PL olivového oleje
1/4 citronu na pokapání
1Povrch mušlí dobře očistěte nožem od nečistot (na mušlích nesmí zůstat kamínky, řasy, atd.). Do mísy nalijte studenou vodu a dejte do ní očištěné mušle, aby se propláchly.
2Česnek a petržel nakrájejte najemno.
3Rozpalte hlubokou pánev (nebo hrnec) a na olivovém oleji orestujte česnek, aby se rozvoněl. Nesmí se spálit, jinak by byl hořký. Restujte cca 2 minuty. Poté přidejte nasekanou petržel a opět cca 2 minuty restujte spolu s česnekem. Následně do pánve přidejte mušle. Dobře promíchejte, aby se vše spojilo a pánev zakryjte pokličkou. Takto nechte vařit 15 minut. Během vaření jednou až dvakrát opatrně promíchejte.
4Po 15 minutách přidejte víno, promíchejte, znovu zakryjte pokličkou a nechte vařit 5 minut.
5Mušle, které se neotevřely, vyhoďte - znamená to totiž, že nebyly živé a mohly by být zkažené.
6Mušle i se šťávou z nich pokapejte při servírování citronem (dle chuti).
Podávejte s křupavou opečenou bagetou nebo hranolky a sklenicí dobrého vína. Nechte si chutnat. :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.