Recepty

Slaná granola

Slaná granola

čas přípravy
5 min. příprava
15 - 20 minut Pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Vegan

Potřebujeme

1 lžíce tymiánu
1 lžíce rozmarýnu
75g lískových ořechů
100g ovesných vloček
100g žitných vloček
100g syrových pohankových krup
70g dýňových semínek
70g slunečnicových semínek
40g lněných semínek
2 lžičky hořčičných semínek (tmavých i světlých)
1 lžička pomerančové kůry
sůl, pepř
130ml olivového oleje
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce tekutého medu, nebo javorového sirupu

Rozmarýn drcený nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Tymián nakoupíte zde
Hořčičné semínko nakoupíte zde
Hořčičné semínko černé nakoupíte zde

Postup přípravy

1Všechny suché suroviny smíchejte, osolte, opepřete, přidejte k nim tekuté a pořádně promíchejte tak, aby se vše spojilo.

2Troubu předehřejte na 180°C a plech si vyložte pečícím papírem. 

3Na plech rozprostřete granolu do jedné vrstvy a dejte péct na 15 - 20 minut. Během pečení občas promíchejte, ať se nepřipaluje.

Granolu skladujte ve vzduchotěsné sklenici při pokojové teplotě, kde vydrží asi měsíc.

Dobrou chuť:)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Rozmarýn drcený
Všechny recepty s kořením Pepř barevný do mlýnků
Všechny recepty s kořením Tymián
Všechny recepty s kořením Hořčičné semínko
Všechny recepty s kořením Hořčičné semínko černé

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie