Recepty

Sladko-kyselé tofu s basmati

Sladko-kyselé tofu s basmati

počet osob
4

čas přípravy
25 min. příprava
15 minút Varenie ryže

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

2 ks přírodního tofu
1 konzerva kukuřiček v sladko-kyselém nálevu
10 cherry rajčat
2 střední mrkve
2 ČL koření NEMASO
sůl
4 PL oleje
2 PL kukuřičného škrobu

basmati rýže
3 PL másla
sůl

Nemaso nakoupíte zde

Postup přípravy

1Tofu si nakrájejte na kostky. Kukuřičky překrojte na 3 části, rajčata na poloviny a mrkve na tenké malé nudličky.

2Ve škrobu obalte tofu a opečte ho ze všech stran na oleji na pánvičce. 

3Přidejte kukuřičky, chvíli opékejte a potom přidejte rajčata. Podlejte trochou vody. Osolte a přidejte koření NEMASO a nakonec přidejte mrkev.

4Všechno spolu chvíli duste. Mrkev by měla být křupavá, ale ne srová. Díky škrobu se vám vytvoří hustá omáčka.

Rýže

5Do hrnce dejte máslo, trochu ho opražte a přidejte basmati rýži. Chvíli opékejte a podlejte trochou vody.

6Za občasného míchání vařte rýži do měkka.

Tofu podávejte s basmati rýží a klidně posypejte jarní cibulkou.

Dobrú chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Nemaso

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie