Recepty

Škvarkové pagáče

Škvarkové pagáče

počet osob
5

čas přípravy
20 min. příprava
2 hod. kynutí
20 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Pečivo

Potřebujeme

400 g hladké mouky
260 g škvarků
1 kostka droždí
1 a ½ PL sádla
2 žloutky
2 ČL soli
2 špetky cukru
180 ml mléka
kmín na posypání

Kmín český celý nakoupíte zde
Kmín český mletý nakoupíte zde
Kmín český drcený nakoupíte zde

Postup přípravy

1Nejdříve si připravte kvásek. Do misky dejte 2 lžíce teplého mléka (když do něj dáte prst, mělo by být tak akorát), rozdrobte do něj droždí, přidejte cukr a lžíci hladké mouky. Suroviny promíchejte a nechte cca 15 minut odležet, aby vzešel kvásek.

2Do velké mísy prosejte mouku, přidejte kvásek, mléko, žloutky, sádlo a sůl. Část škvarků (asi 60 g) nakrájejte na kousky, zbytek rozmixujte a vše přidejte do směsi. Pořádně promíchejte a vypracujte těsto. Na teplém místě jej nechte asi hodinu a půl kynout.

3Jakmile těsto nakyne, dejte ho na moukou poprášený vál a vyválejte ho tak, aby mělo na výšku přibližně 1,5 cm. Z takto připraveného těsta pak vykrajujte pomocí skleničky kolečka a rozprostřete je na plech vyložený pečícím papírem.

4Pagáče přejeďte rádýlkem či vidličkou do mřížky, potřete je vajíčkem a posypte kmínem (můžete na ně dát cokoli, co máte rádi - sezamová semínka, mák atd.). Nechte ještě asi 15 minut kynout a následně pečte cca 20 minut na 180 °C dozlatova.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Kmín český celý
Všechny recepty s kořením Kmín český mletý
Všechny recepty s kořením Kmín český drcený

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie