Zhruba 1 kg hovězích žeber, krku nebo polévkové směsi
3 mrkve
1 petržel
kousek celeru
1 malá cibule
1 ČL Nesoldíka
půl lžičky koření Divočina
NEBO klasická varianta použití koření:
5 kuliček nového koření a černého pepře, 2 kuličky jalovce, 2 bobkové listy
sůl dle chuti
oblíbené těstoviny
Játrové knedlíčky:
300 g kuřecích jater (pečienky)
strouhanka podle potřeby
2 stroužky česneku nebo 1 ČL koření Garlic Pepper
1 PL polohrubé mouky
1 PL majoránky
1 PL petržele
Nesoldík nakoupíte zde
Divočina nakoupíte zde
Pepř černý celý nakoupíte zde
Nové koření celé nakoupíte zde
Bobkový list celý nakoupíte zde
Jalovec celý nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
Majoránka nakoupíte zde
Petržel list nakoupíte zde
1Maso vložte do hrnce zalejte vodou a přiveďte k varu, dokud se nezačne vytvářet pěna.
2Všechnu vodu vylejte, opláchněte hrnec, maso a znova zalejte vodou.
3Přidejte zeleninu, koření, sůl a nechte jen lehce probublávat s mírně odklopenou poklicí. Vodu průběžně dolévejte.
4Když je maso měkké, vývar zceďte, maso oberte, zeleninu nakrájejte a vložte nazpět.
Upozornění při dávkování koření Nesoldíka: Zahoďte své zvyky a NEsypte na 1 LITR VÝVARU 1 LŽÍCI BĚŽNÉHO DOCHUCOVADLA.
U NESOLDÍKA PLATÍ PRAVIDLO: POUZE 1 MALÁ ČAJOVÁ LŽIČKA NA 4 LITRY VÝVARU. Pokud dáte víc, bude to silné, hořké a budete muset ředit!
Játrové knedlíčky(Pečeňové halušky):
1Játra pomelte na mlýnku nebo dobře popučte vidličkou.
2Vše smíchejte dohromady a vypracujte hustší hmotu.
3Lžičkou nabírejte a udělejte v dlaních kuličky stejné velikosti.
4Slejte trochu čistého vývaru a v něm knedlíčky vařte, dokud vám nevyplavou.
5Uvařené játrové knedlíčky dejte do talíře k zelenině, zalejte vývarem, ozdobte čerstvou petrželkou.
Další varianta je játrovou hmotu prohnat haluškovačem a máte játrovou rýži.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.