po půl kila dobrého mletého hovězího a vepřového masa (nejlepší je plec)
2 vejce
1 vejce na potření
1 střední nadrobno nasekaná cibule
1 ČL DRCENÉHO KMÍNU
1 ČL koření STAROČECH
1 ČL ČESNEK GRANULOVANÝ nebo 2 stroužky česneku
2 PL strouhanky
1 ČL kremžské nebo plnotučné hořčice
sůl dle chuti
Pokud ji chcete ještě vylepšit a naplnit, zkuste vařené vejce, špekáček, kyselou okurku, klobásku či špek.
Česnek mletý nakoupíte zde
Staročech nakoupíte zde
Kmín český drcený nakoupíte zde
1Mleté maso smíchejte se všemi surovinami a kořením a nechte 20 minut odpočívat.
2Z masové hmoty vytvořte pěknou šišku nebo ji natlačte do pečící formy. Pamatujte, že forma musí být vymazaná a z masové hmoty musí být vždy vytlačen vzduch, aby sekaná nepraskala.
3Sekanou dejte do pekáče, podlijte hrníčkem vody, přiklopte víkem a pečte při 170 stupních asi 80 minut.
4Poté víko odklopte, potřete "sekačku" rozšlehaným vejcem, lehce posypte drceným kmínem a dopečte asi 10 minut odklopené s programem "GRILL" nebo "HORKÝ VZDUCH".
5Podávejte s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Nejtradičnější jídlo klasické kuchyně, které vždy skvěle chutná a vždy nadchne.
Líbí se vám náš recept? Vyzkoušejte ho. Líbí se vám náš program "VAŘTE PODLE KOŘENÍ"? Vyzkoušejte ho. Jste s námi spokojeni? Dejte nám to vědět. Nevíte jak? Napište nám nebo jen naše recepty "SDÍLEJTE". Nemáte doma ještě naše koření? Pozorně si náš ESHOP projděte a objednejte si ho. Děkujeme.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.