Recepty

Segedínský guláš z jehněčího masa s Arménskou adžikou

Segedínský guláš z jehněčího masa s Arménskou adžikou

počet osob
6

čas přípravy
10 min. příprava
150 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Guláše

Potřebujeme

asi 1,5 kg jehněčího masa na guláš (plec, kýta, krk)
2 větší cibule
1 kg kysaného zelí
1 kelímek šlehačkové smetany
1 kelímek zakysané smetany
2 dcl desetistupňového piva
1 PL koření Arménská adžika
2 PL Lahůdkové slovenské papriky
2 ČL koření Garlic Pepper případně 3 stroužky česneku
sůl

Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
Arménská adžika nakoupíte zde

Postup přípravy

Jednodušeji už to nejde.

1Maso nakrájejte na menší kostky, cibuli nakrájejte na hrubo, zelí opláchněte a pokrájejte na drobno.

2Maso, cibuli, zelí, koření, papriku a sůl smíchejte v pekáči, ve kterém budete péct.

3Vše zalijte pivem, přiklopte víkem, dejte do trouby a pečte maso do měkka.

4Když je maso měkké, vymáčkněte česnek, vmíchejte obě smetany a nechte ještě 15 minut péct bez víka ve vyhřáté troubě, dokud se guláš nezredukuje (můžete na jemno nastrouhat i brambor k zahuštění).

5Podávejte s houskovým knedlíkem a dobře vychlazeným zbytkem piva.

Toto je jeden z nejlepších gulášů, co umím. U tohoto receptu garantuji, že budete velice překvapeni a segedínský guláš, ať je z čehokoliv, už jinak vařit nebudete!

Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Paprika slovenská lahůdková
Všechny recepty s kořením Garlic Pepper
Všechny recepty s kořením Arménská adžika

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie