asi 1,5 kg jehněčího masa na guláš (plec, kýta, krk)
2 větší cibule
1 kg kysaného zelí
1 kelímek šlehačkové smetany
1 kelímek zakysané smetany
2 dcl desetistupňového piva
1 PL koření Arménská adžika
2 PL Lahůdkové slovenské papriky
2 ČL koření Garlic Pepper případně 3 stroužky česneku
sůl
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
Arménská adžika nakoupíte zde
Jednodušeji už to nejde.
1Maso nakrájejte na menší kostky, cibuli nakrájejte na hrubo, zelí opláchněte a pokrájejte na drobno.
2Maso, cibuli, zelí, koření, papriku a sůl smíchejte v pekáči, ve kterém budete péct.
3Vše zalijte pivem, přiklopte víkem, dejte do trouby a pečte maso do měkka.
4Když je maso měkké, vymáčkněte česnek, vmíchejte obě smetany a nechte ještě 15 minut péct bez víka ve vyhřáté troubě, dokud se guláš nezredukuje (můžete na jemno nastrouhat i brambor k zahuštění).
5Podávejte s houskovým knedlíkem a dobře vychlazeným zbytkem piva.
Toto je jeden z nejlepších gulášů, co umím. U tohoto receptu garantuji, že budete velice překvapeni a segedínský guláš, ať je z čehokoliv, už jinak vařit nebudete!
Davídek
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.