50 g uvařeného kuskusu
4 větší hrsti kadeřávku
1 avokádo
citronová šťáva podle chuti
sůl, čerstvě mletý pepř barevný do mlýnku NEBO pepř tří barev
Zálivka:
50 g loupaného konopného semínka
1 střední stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
50 ml vody
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička sójové omáčky
sůl, pepř
Křupavá cizrna:
1 plechovka cizrny (400g)
2 lžíce olivového oleje
1/4 lžičky kurkumy
1/4 lžičky uzené papriky
1/4 lžičky cayenského chilli
sůl
pečící papír
Kurkuma nakoupíte zde
Chilli cayenské nakoupíte zde
Paprika uzená nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde
1Začněte cizrnou. Tu propláchněte a osušte. Poté ji smíchejte v misce s olivovým olejem a dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte na 180°C asi 45 minut. V půlce pečení cizrnu promíchejte, aby se opekla rovnoměrně. Cizrna by po upečení měla být dozlatova a měla by křupat. Po jejím upečení ještě za tepla přidejte všechno koření, pořádně promíchejte a dejte stranou.
2V době, kdy se peče cizrna si uvařte kuskus a kadeřávek nakrájejte na menší kousky. Použijte jen listy a tuhé košťály odkrojte.
3Nakrájený kadeřávek dejte do misky, osolte a rukou ho chvíli pomasírujte. Krásně vám změkne.
4Všechny ingredience na zálivku smíchejte a rozmixujte dohladka.
5Avokádo nakrájejte na menší kostičky, smíchejte ho s uvařeným kuskusem a kadeřávkem, zakápněte podle chuti trochou citronové šťávy, zálivkou, posypte upečenou cizrnou a případně ještě osolte a opepřete. Před prvním soustem pak všechno dobře promíchejte.
Dobrou chuť :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.