Recepty

Rýžová kaše se švestkovým rozvarem s vůní perníčků

Rýžová kaše se švestkovým rozvarem s vůní perníčků

počet osob
2

čas přípravy
10 min. příprava
20 min vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Snídaně & Svačinky

Potřebujeme

0,5 l polotučného mléka
100 g kulatozrnné rýže
70 g cukru krupice / 4 lžíce medu
2 lžíce másla
špetka soli
200 g švestek
1 ČL Koření do moučníků
1 PL cukru
Sezamové semínko na posypání

Koření do moučníků nakoupíte zde
Sezam bílý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Rýži, mléko, cukr/med, lžíci másla a špetku soli dáme do hrnce, přiveďte k varu a za občasného promíchání vařte do zhoustnutí a změknutí rýže cca 20 minut. 

2Na pánvi nechcte rozpustit máslo, nakrájejte švestky na kostičky a prohoďte na pánvi. Nasypte cukr, aby švestky trochu karamelizovaly a koření. Duste, dokud nevznikne rozvar. 

3Posypte sezamovým semínkem. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Koření do moučníků
Všechny recepty s kořením Sezam bílý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie