2 balení nakládané cizrny (sklenička, plechovka)
2 střední vejce
1 velkou mrkev
2 stroužky prolisovaného česneku
2 lahůdkové cibulky
2 lžíce mouky (druh dle vašeho stylu)
4 lžíce kukuřičné strouhanky
2 ČL VEGOŠE
1 lžíce olivového oleje
Sůl
Přepuštěné máslo Ghí na opečení
1Uvařenou nebo nakládanou cizrnu rozsekejte na jemno v malém robotu nebo sekáčku.
2Cizrnovou hmotu přendejte do větší mísy a smíchejte s vejcem, na jemno nastrouhanou mrkví, na drobno nakrájenou cibulkou a lžící oleje.
3Ochuťte Vegošem, prolisovaným česnekem a osolte podle chuti.
4Zahustěte moukou a kukuřičnou strouhankou tak, aby šly z hmoty v ruce tvarovat menší karbanátky.
5Opékejte pozvolna na pánvi na másle Ghí nebo oleji z obou stran do zlatova.
Cizrnové karbanátky můžete pojmout jako lehčí jídlo a podávat je se zeleninou nebo tradičně se šťouchanými bramborami.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.