Recepty

Rybízové lívance

Rybízové lívance

počet osob
4

čas přípravy
5 min. příprava
15 min smažení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Batolata

Potřebujeme

360 g hladké mouky
4 vejce
600 ml kysaného podmáslí
4 PL rozpuštěného másla
4 PL čekankového sirupu
1 ČL kypřícího prášku
1/2 ČL jedlé sody
ghí na potření pánve
1 ČL mleté skořice

Postup přípravy

Oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte sníh.
Všechny ostatní ingredience promíchejte v hladké těsto a nakonec zlehka přimíchejte sníh. 
Lívanečník vytřete ghí nebo rostlinným olejem a lívance usmažte z obou stran. Na 1 lívanec použijte cca 3 lžíce těsta.
Ozdobte šlehačkou či smetanovým krémem a povidly (např. jablečná, hrušková, švestková) nebo džemem.
Zajímavý krém na lívance vznikne, když smícháte 1 šlehačku s 1 krémovým tvarohem, přidáte vanilkový cukr a vyšleháte do hladka.
 
Plán B bez šlehačky:
1 tvaroh + 1 zakysaná smetana + med
→ vyšlehat do hladka
 
Pokud nemůžete mléčné výrobky, použijte na ozdobu například zahuštěný ovocný rozvar, opečené banány, jablka a nějaký sirup nebo med.
Dobrou chuť!

tisk    Vytisknout recept  Sdílet


Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie