Recepty

Rozmarýnová focaccia

Rozmarýnová focaccia

počet osob
4

čas přípravy
40 min. příprava
30 min. pečení

obtížnost
střední

druh jídla
Pečivo

Potřebujeme

500g hladké mouky
20g droždí
špetka cukru
160ml vlažné vody
100ml mléka
9 PL panenského olivového oleje
rozmarýn
2 čl sušeného česneku
sůl

Rozmarýn celý nakoupíte zde
Česnek mletý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Připravte si kvásek. Mléko nahřejte, aby bylo teplé, ale ne horké (pokud byste dali do horkého mléka droždí, tak byste zabili kvasinky a těsto by vám nevykynulo).

2Do teplého mléka přidejte rozdrobené droždí. Poprašte moukou, přidejte špetku cukru a nechte kvásek zdvojnásobit svůj objem. 

3Do mísy dejte mouku, kvásek, sůl, sušený česnek, 2 lžíce olivového oleje, vodu a zadělejte těsto.

4Těsto zpracovávejte nejméně 10 minut. Občas jím tlučte o pracovní desku, dokud těsto nebude pořádně zpracované. Správně zpracované těsto poznáte tak, že se nelepí a je vláčné. Pokud se těsto stále lepí, přidejte trochu mouky. Naopak pokud je moc tuhé, přidejte trochu vody. 

5Z vypracovaného těsta udělejte kouli a dejte ji do mísy vytřené olejem. Těsto nechejte nejméně hodinu kynout. 

6Nakynuté těsto rozdělte na menší kousky a rukama utvořte asi půl centimetrové tlusté placky. Špičkami prstů do nich udělejte důlky. bohatě potřete olivovým olejem a posypejte čerstvým rozmarýnem 

7Hotové placky pečeme 20 - 35 minut v předehřáté troubě na 200 °C až jsou placky zlatohnědé a krásně křupavé. Hotové placky doporučujeme potřít česnekem. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Rozmarýn celý
Všechny recepty s kořením Česnek mletý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie