Recepty

🇮🇹 Řepové rizoto s gorgonzolou

 Řepové rizoto s gorgonzolou

počet osob
2

čas přípravy
60 min. příprava
30 minut Vaření řepy

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

Rizoto:
160g rýže na rizoto (Carnaroli, Arborio...)
80ml bílého vína
400ml zeleninového vývaru
100g červené řepy
45g másla
65g parmazánu
1 pl olivového oleje
pár kapek citronové šťávy
1 ČL koření Ranč mix
sůl

Omáčka:
40ml smetany na šlehání
80g gorgonzoly

petržel
tymián
piniové oříšky

Ranč MIX nakoupíte zde
Tymián nakoupíte zde
Petržel list nakoupíte zde

Postup přípravy

1Uvařte červenou řepu doměkka. Po uvaření a chvíli chladnutí ji oloupejte a rozmixujte na hladké pyré.

2Dejte si vařit vývar (pro práci s ním potřebujeme vroucí) a připravte si k ruce i zbytek ingrediencí.

3Rýži na rizoto neproplachujte a dejte ji rovnou nasucho do hrnce. Až se trochu ohřeje, přidejte víno. Nechte ho vyvařit a postupně přidávejte vroucí vývar. Vždycky tolik, aby jeho hladina byla těsně nad rýží. Až se vyvaří, přidejte další, až se rýže uvaří al dente (na zkus).

4Hotovou rýži (měla by být krásně krémová) sundejte z plotny, přimíchejte do ní zbytek surovin na rizoto a podle chuti dosolte.

5Do malého hrnce nalijte smetanu a přiveďte ji k varu. Do horké smetane vložte gorgonzolu a postupně, za stálého míchání, rozpouštějte na hladkou omáčku. 

6Piniové oříšky krátce opražte nasucho na pánvi a servírujte rizoto posypené petrželkou, tymiánem a oříšky.

Dobrou chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Ranč MIX
Všechny recepty s kořením Tymián
Všechny recepty s kořením Petržel list

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie