Těsto:
170 g hladké mouky
1 PL krupicového cukru
špetka soli
120 g studeného másla
2 PL vody
Náplň:
450 g rebarbory
250 g jahod
200 g krupicového cukru
3 PL Bourbonu, whiskey nebo rumu
1 vrchovatá PL hladké mouky
1 VANILKOVÝ LUSK
Drobenka:
200 g polohrubé mouky
200 g třtinového cukru
125 g másla
Vanilkový lusk PREMIUM nakoupíte zde
Vanilkový lusk KLASIK nakoupíte zde
1Troubu předehřejte na 170 °C.
TĚSTO
1Mouku prosejte do mísy. Přidejte cukr, sůl a promíchejte. Máslo nakrájejte na kostičky a přisypejte ho k suchým ingrediencím. Přidejte vodu a vypracujte hladké těsto. Pracujte rychle, aby příliš nezteplalo. Pokud by se nechtělo dostatečně spojovat, přidejte víc vody.
2Těsto položte na pečící papír, přes těsto dejte druhý pečící papír a vyválejte ho tak, aby se vešlo do formy o průměru 28 cm.
3Na spodním pečícím papíru těsto rovnou přeneste do formy - takto se vám nepotrhá. Odřízněte přečnívající okraje, dno propíchejte vidličkou a dejte bokem.
NÁPLŇ
1Rebarboru oloupejte a nakrájejte na malé kousky, jahody nakrájejte na čtvrtiny. Smíchejte cukr, mouku a zrníčka z vanilkového lusku, přidejte k ovoci a přilijte alkohol. Dobře promíchejte.
DROBENKA
1Máslo nakrájejte na kostičky. Přisypejte mouku a cukr, rukama propracujte, aby se vše spojilo. Prsty rozdrobte do požadovaných hrudek.
SESTAVENÍ
1Na těsto rovnoměrně rozprostřete ovocnou směs (ovoce pustí hodně šťávy, tak případně trochu sceďte a nedávejte všechnu šťávu do koláče). Posypejte drobenkou.
2Pečte cca 60 minut dozlatova.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.