Na těsto:
3 vejce
150g cukru krupice
100ml oleje
200g polohrubé mouky
půlku tvarohu
prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
6 větších stonků rebarbory
cukr
skořice
Na drobenku:
100g másla
90g hladké mouky
50g cukru moučka
lžička mletého zázvoru
lžička skořice
tuk a hrubá mouka na vysypání plechu
1Předehřejte si troubu na 180°C. Vymažte plech tukem a vysypejte hrubou moukou.
2Rebarboru oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
3Vejce, cukr krupici a olej vyšlehejte do nadýchané pěny. Přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva, tvaroh a kakao a pečlivě promíchejte v hladké, polotekuté těsto. Pokud je těsto moc husté, můžete přikápnout trochu mléka.
4Na vymazaný a vysypaný plech nalijte těsto a posypejte nakrájenou rebarborou. Tu pak posypejte cukrem, aby nebyla kyselá, a skořicí pro vůni.
5Z hladké mouky, cukru, másla, zázvoru a skořice si vyrobte drobenku a tou potom buchtu zasypte.
6Pečte asi 40 min, dokud drobenka nebude krásně růžová.
Dobrou chuť!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.