Recepty

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

počet osob
1

čas přípravy
1 min. příprava
40 minut Pečení

obtížnost
střední

druh jídla
Dezerty

Potřebujeme

Na těsto:
3 vejce
150g cukru krupice
100ml oleje
200g polohrubé mouky
půlku tvarohu
prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
6 větších stonků rebarbory
cukr
skořice

Na drobenku:
100g másla
90g hladké mouky
50g cukru moučka
lžička mletého zázvoru
lžička skořice

tuk a hrubá mouka na vysypání plechu

Skořice mletá nakoupíte zde
Zázvor mletý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Předehřejte si troubu na 180°C. Vymažte plech tukem a vysypejte hrubou moukou.

2Rebarboru oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

3Vejce, cukr krupici a olej vyšlehejte do nadýchané pěny. Přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva, tvaroh a kakao a pečlivě promíchejte v hladké, polotekuté těsto. Pokud je těsto moc husté, můžete přikápnout trochu mléka. 

4Na vymazaný a vysypaný plech nalijte těsto a posypejte nakrájenou rebarborou. Tu pak posypejte cukrem, aby nebyla kyselá, a skořicí pro vůni. 

5Z hladké mouky, cukru, másla, zázvoru a skořice si vyrobte drobenku a tou potom buchtu zasypte.

6Pečte asi 40 min, dokud drobenka nebude krásně růžová.

Dobrou chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Skořice mletá
Všechny recepty s kořením Zázvor mletý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie