Plněná kapie:
1/2 kg vepřového mletého masa
8 ks papriky kapie
1 cibule
2 PL rýže
máslo
3 ČL koření MAĎARSKO
1 vejce
sůl
Omáčka:
1 cibule
1 mrkev
1 kapie
1/2 kg oloupaných rajčat nebo stejné množství protlaku
máslo
1 ČL koření RAJSKÁ
sůl
cukr
1Kápie opatrně zbavte jadřincu a seminek. Cibuli nakrájejte najemno a smíchejte ji s mletým masem ,solí, 3 PL vody a kořením Maďarsko
2Kápie masovou fáší opatrně naplňte a zprudka je opečte na horké pánvi s kapkou oleje a dejte bokem. Timto krokem dociílíte silnější chuti kápií.
3Na stejné pánvi orestujte na masle na drobno nasekanou cibuli,mrkev a jednu kápii Po chvili přidejte nakrájená rajčata zbavená slupky. Ti lenivějši mužou použít rajčatový protlak. Do základu omáčky dejte 1 ČL koření RAJSKA a podlijte 2 hrnky vody.
4Do hrnce vyskládejte plněné paprikové lusky, přelijte základem omáčky, přiklopte poklicí a nechte poalu probublávat cca 40 minut.Mužete ještě lehce podlévat.
5Kápie z hrnce vyberte, omáčku rozmixujte tyčovým mixérem do hladka, zjemněte máslem, doslaďte cukrem podle chuti a ješté pár minut povařte společně.i
6Podávejte s s bramborem.
Toto je můj vlastní recept na rajskou s nádechem maďarské kuchyně. Tato varianta "Rajské jinak" je velice zajímavá pro každého, kdo rád experimentuje.
Davídek
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.