Recepty

Rajská s plněnou kapií a bramborem

Rajská s plněnou kapií a bramborem

počet osob
4

čas přípravy
20 min. příprava
60 vaření

obtížnost
střední

druh jídla
Klasická kuchyně

Potřebujeme

Plněná kapie:
1/2 kg vepřového mletého masa
8 ks papriky kapie
1 cibule
2 PL rýže
máslo
3 ČL koření MAĎARSKO
1 vejce
sůl

Omáčka:
1 cibule
1 mrkev
1 kapie
1/2 kg oloupaných rajčat nebo stejné množství protlaku
máslo
1 ČL koření RAJSKÁ
sůl
cukr

Maďarsko nakoupíte zde
Rajská nakoupíte zde

Postup přípravy

1Kápie opatrně zbavte jadřincu a seminek. Cibuli nakrájejte najemno a smíchejte ji s mletým masem ,solí, 3 PL vody a kořením Maďarsko

2Kápie masovou fáší opatrně naplňte a zprudka je opečte na horké pánvi s kapkou oleje a dejte bokem. Timto krokem dociílíte silnější chuti kápií.

3Na stejné pánvi orestujte na masle na drobno nasekanou cibuli,mrkev a jednu kápii Po chvili přidejte nakrájená rajčata zbavená slupky. Ti lenivějši mužou použít rajčatový protlak. Do základu omáčky dejte 1 ČL koření RAJSKA a  podlijte 2  hrnky vody.

4Do hrnce vyskládejte plněné paprikové lusky, přelijte základem omáčky, přiklopte  poklicí a nechte poalu probublávat cca 40 minut.Mužete ještě lehce podlévat.

5Kápie z hrnce vyberte, omáčku rozmixujte tyčovým mixérem do hladka, zjemněte máslem, doslaďte cukrem podle chuti a ješté pár minut povařte společně.i

6Podávejte s s bramborem.

Toto je můj vlastní recept na rajskou s nádechem maďarské kuchyně. Tato varianta "Rajské jinak" je velice zajímavá pro každého, kdo rád experimentuje.

Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Maďarsko
Všechny recepty s kořením Rajská

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie