Recepty

Provensálské kuře z jednoho pekáče

Provensálské kuře z jednoho pekáče

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
60 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Drůbež

Potřebujeme

4 kuřecí stehna
4 menší cibule
10 zelených oliv
2 PL ČESNEKOVÝCH PLÁTKŮ
2 PL koření PROVENSAL
4 PL másla
sůl
8 středních brambor
400 ml vody na podlití

Česnek plátky nakoupíte zde
Provensal nakoupíte zde

Postup přípravy

1Troubu předehřejte na 180 °C.

2Kuřecí stehna osolte a dejte do pekáče. Přidejte cibule rozkrojené napůl, olivy, brambory rozkrojené napůl a ČESNEKOVÉ PLÁTKY. Vše posypejte směsí PROVENSAL.

3Na každé kuřecí stehno položte lžíci másla. Vše podlijte vodou a dejte péct do předehřáté trouby.

4Pečte cca hodinu dozlatova, aby měla stehna vypečenou kůrčičku.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Česnek plátky
Všechny recepty s kořením Provensal

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie