200g měkkého tvarohu, nebo Lučiny
2 hlavy česneku
4 lžíce olivového oleje
1/2 lžíce majonézy
1 jarní cibulka, nebo čerstvé bylinky
sůl, pepř
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Petržel list nakoupíte zde
Pažitka nakoupíte zde
Tymián nakoupíte zde
Koriandr mletý nakoupíte zde
1Malý plech, nebo zapékací misku vyložte pečícím papírem a troubu předehřejte na 160°C.
2Česnek rozeberte na stroužky, ale neloupejte je! Dejte je do misky, přidejte sůl, pepř a 2 lžíce olivového oleje. Promíchejte a dejte na plech s pečícím papírem.
3Česnek pečte asi 45 minut. Musí být po upečení úplně měkký a zlatavé barvy.
4Vyloupejte česnek ze slupek a utřete ho se solí a pepřem do pasty.
5Do misky dejte utřený česnek, tvaroh (nebo Lučinu), majonézu, 2 lžíce olivového oleje, promíchejte a podle chuti ještě případně dosolte a dopepřete.
6Pomazánku zakryjte a dejte alespoň na hodinu odležet do lednice, česnek pak bude výraznější. Podávejte na dobrém chlebu, nebo domácích krekrech, posypané cibulkou, nebo čerstvými bylinkami.
Do pomazánky můžete podle chuti přidat ještě vaše oblíbené bylinky - pažitku, petrželku, koriandr, nebo tymián.
Dobrou chuť!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.