Recepty

Pomalu tažený bůček, pyré z červené řepy, restovaná slaninka a houskovým knedlík pečeným v másle

Pomalu tažený bůček, pyré z  červené řepy, restovaná slaninka a houskovým knedlík pečeným v másle

počet osob
4

čas přípravy
20 min. příprava
6 hodin pečení
40 minut příprava pyré

obtížnost
střední

druh jídla
Davídkovy speciality

Potřebujeme

1 kg libového bůčku
1 větší cibule
1 PL směsi TRHANÁ & SUŠENÁ MASA
1 dcl třešňového piva
sůl

Pyré z červené řepy
1 pomeranč
300 g červené řepy
2 vrchovaté PL cibule s výpekem z pečeného bůčku
1 dcl suchého červeného vína
2 PL švestkových povidel
1 oloupané a najemno nastrouhané jablko
1 ČL MLETÉHO ANÝZU
2 PL makového oleje
kousek másla
kousek prorostlé slaniny

houskový kynutý knedlík

Anýz mletý nakoupíte zde
Trhaná & sušená masa nakoupíte zde

Postup přípravy

PEČENÉ MASO

1Cibuli zbavte slupky, nakrájejte nahrubo a dejte do pekáče. Maso posolte, vetřete do něj koření a položte kůží dolů na cibuli. Podlijte třešňovým pivem, přiklopte víkem,dejte do trouby a pomalu pečte, dokud maso není měkké. při teplotě 120 °C to trvá cca 6 hodin. Čim větší teplotu nastavíte, tím kratší bude doba pečení, ale maso se více vypeče.

2Když je maso měkké, odklopte víko a slijte výpek. Maso nechte v troubě (na horkém vzduchu) zčervenat a dopečte tak, aby mělo zlatavou kůrčičku.

 PYRÉ Z ČERVENÉ ŘEPY

1Řepu očistěte a v celku nebo nakrájenou na větší kusy dejte na plech pokapejte makovým olejem a upečte v troubě při teplotě 160 do měkka. Pak ji nechte vychladit  a nastrouhejte na hrubém struhadle.

2V pánvi nechte zredukovat červené víno s ANÝZEM. Vmíchejte povidla,makový olej,kousek másla,přidejte cibuli s výpekem z pečeného masa, dobře promíchejte a vše zapracujte do připravené vinné redukce. 

3Nyní vmíchejte nastrouhanou červenou řepu, šťávu z pomeranče dle chuti a vše do hladka rozmixujte ponorným mixěrem do konzistence hladkého polo-hustého pyré..Nechte 10 minut odpočinout a pyré dejte do plastové dávkovací láhve.

4Slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte na tuk.Z houskové knedlíku vytvořte pomocí vykrojovátek na cukroví libovolné tvary a ty lehce do zlatava opečte na másle na pánvi.

 A jdeme kompletovat.

Z masa ukrojte asi  dvoucentimetrové plátky.Na talíře naneste pomocí dávkovací láhve pyré ve tvaru jak se vám líbi,přeložte masem,přiložte opečené knedlíky a ozdobte vyškvařenou slaninou případně jedlými květy.

Výsledná prezentace jídla je jen na vaši fantazii případně viz, můj obrázek.Pečený bůček lze připravit tradičně a navíc jako dokonalý gurmánský zažitek se kterým rozhodně oslníte vašeho partnera či rodinu.Skvělá romantická či valentýnská večeře.

Dobrou chuť a dokonalý zážitek přeje Davídek.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Anýz mletý
Všechny recepty s kořením Trhaná & sušená masa

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie