Recepty

Podzimní flapjack

Podzimní flapjack

počet osob
15

čas přípravy
25 min. příprava
40 min. pečení

obtížnost
střední

druh jídla
Snídaně & Svačinky

Potřebujeme

1/2 ČL MLETÉHO KARDAMOMU
3 ČL koření NEMYSLI
50 g loupaných pistácií
70 g loupaných slunečnicových semínek
180 g lískových oříšků
400 g másla
190 g třtinového cukru
300 g medu
300 g brusinek
700 g ovesných vloček
špetka soli

Kardamom mletý nakoupíte zde
Nemysli nakoupíte zde

Postup přípravy

1Troubu předehřejte na 150 °C (spodní a horní ohřev).

2Do kastrolu dejte med, cukr, máslo, koření a sůl. Za stálého míchání směs zahřívejte, dokud se všechny ingredience nespojí a nevytvoří se sirup.

3Lískové oříšky nasekejte nahrubo. Připravte si velkou mísu. Dejte do ní pistácie, nasekané lískové oříšky, semínka, brusinky a ovesné vločky. Přilijte sirup a důkladně promíchejte.

4Vzniklou směs rovnoměrně rozprostřete na velký plech vyložený pečícím papírem a pomocí kousku pečícího papíru dlaněmi dobře urovnejte, upěchujte.

5Pečte v předehřáté troubě cca 40 minut dozlatova. Poté vyndejte z trouby, nechte vychladnout a nakrájejte na libovolně velké kousky.

Nakrájené flapjacky doporučujeme nechat pár dní odležet, krásně změknou. :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Kardamom mletý
Všechny recepty s kořením Nemysli

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie