Recepty

Poctivá podzimní zelňačka

Poctivá podzimní zelňačka

počet osob
6

čas přípravy
10 min. příprava
30 min. vaření zelňačky
40 min. vaření vývaru

obtížnost
střední

druh jídla
Polévky

Potřebujeme

500 g kysaného zelí
700 g uzených žeber
1 klabása čabajkového typu
1 cibule
4 brambory
cca 4 hříbky
2 lžíce koření Valach
sádlo na restování
sůl

Valach nakoupíte zde

Postup přípravy

1Uvařte vývar z uzených žeber. 

2Klobásu nakrájejte na půlkolečka, cibuli nahrubo a vše orestujte s kořením Valach na sádle. Přidejte na plátky nakrájené hřiby a ještě chvíli restujte společně s klobásou. 

3Ze zelí vymačkejte vodu, ale nevylívejte ji. Nechte si ji v hrnečku, kdyby bylo potřeba polévku víc okyselit. Zelí ochutnejte - pokud je příliš kyselé, propláchněte jej. Zelí nakrájejte a přidejte do hrnce ke klobáse. 

4Směs promíchejte, zalijte uzeným vývarem a vařte, dokud není zelí měkké (cca půl hodiny). 

5Mezitím oškrábejte brambory, nakrájejte je na kostky a uvařte v druhém hrnci. 

6Uvařená žebra oberte, maso přihoďte do polévky a přidejte uvařené brambory. 

7Dochuťte solí, případně vodou z kysaného zelí.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Valach

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie