500 g kysaného zelí
700 g uzených žeber
1 klabása čabajkového typu
1 cibule
4 brambory
cca 4 hříbky
2 lžíce koření Valach
sádlo na restování
sůl
1Uvařte vývar z uzených žeber.
2Klobásu nakrájejte na půlkolečka, cibuli nahrubo a vše orestujte s kořením Valach na sádle. Přidejte na plátky nakrájené hřiby a ještě chvíli restujte společně s klobásou.
3Ze zelí vymačkejte vodu, ale nevylívejte ji. Nechte si ji v hrnečku, kdyby bylo potřeba polévku víc okyselit. Zelí ochutnejte - pokud je příliš kyselé, propláchněte jej. Zelí nakrájejte a přidejte do hrnce ke klobáse.
4Směs promíchejte, zalijte uzeným vývarem a vařte, dokud není zelí měkké (cca půl hodiny).
5Mezitím oškrábejte brambory, nakrájejte je na kostky a uvařte v druhém hrnci.
6Uvařená žebra oberte, maso přihoďte do polévky a přidejte uvařené brambory.
7Dochuťte solí, případně vodou z kysaného zelí.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.