1 kg hovězího krku nebo plece
1 kelímek smetany ke šlehání
1 kelímek zakysané smetany
1 l mléka
citron
mouku nebo škrob na zahuštění
KOPR
1 ČL ŘECKÉ BYLINKY
1Uvařte hovězí vývar, viz. celý postup v receptu Hovězí vývar s játrovými knedlíčky.
21 litr mléka smíchejte s 3/4 litrem silného hovězího vývaru a kelímkem šlehačkové a kysané smetany.
3Vše přiveďte k varu, zahustěte jíškou z mouky, solamylu či škrobu.
4Přisypte buď čerstvý, nakládaný nebo sušený KOPR, dochuťte ŘECKÝMI BYLINKAMI a ještě dobře provařte.
5Na závěr zastříkněte citronovou štávou a promíchejte.
6Maso z vývaru nakrájejte na poctivé plátky a podávejte s omáčkou a houskovým knedlíkem.
Takto poctivou koprovku vařím zásadně vždy, když připravuji hovězí vývar. Mám z jednoho hrnce dva skvělé chody.
Dobrou chuť přeje Davídek
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.