500 g mletého masa
1 hlávka zelí
1 hrnek uvařené rýže
1 vejce
1 ČL koření SEKANÉ A FAŠÍRKY
1 ČL SLOVENSKÉ LAHŮDKOVÉ PAPRIKY
sůl
1 stroužek česneku
1 rajčatový protlak
Sekané a fašírky nakoupíte zde
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
1Zelí provařte chvilku ve vodě. Nechte vychladnout a odeberte potřebný počet listů. Zbylé zelí nakrájejte.
2Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek prolisujte.
3Ve velké míse smíchejte maso, uvařenou rýži, česnek, vejce, koření SEKANÉ A FAŠÍŘKY, PAPRIKU a sůl.
4Zelné listy naplňte masovou směsí a vytvořte rolky.
5Na dno hrnce dejte část nakrájeného zelí. Potom pokládejte rolky a vrstvěte s nakrájeným zelím.
6V 750 ml vody si rozmíchejte protlak, osolte a opepřete. Zalijte rolky v hrnci rajčatovou omáčkou až po vrch.
7Vařte do měkka. Během vaření se podívejte, jestli není třeba dolít vodu.
Každý recept na plněné zelné listy je jiný. Můžete si ho pokaždé udělat trochu jinak. Přidat cibuli do masa, omáčky nebo třeba vynechat česnek. Podávejte s bramborami, bramborovou kaší nebo jen s chlebem. Dobrou chuť :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.