Recepty

Plněný zelný list

Plněný zelný list

počet osob
4

čas přípravy
60 min. příprava

obtížnost
střední

druh jídla
Mletá masa

Potřebujeme

500 g mletého masa
1 hlávka zelí
1 hrnek uvařené rýže
1 vejce
1 ČL koření SEKANÉ A FAŠÍRKY
1 ČL SLOVENSKÉ LAHŮDKOVÉ PAPRIKY
sůl
1 stroužek česneku
1 rajčatový protlak

Sekané a fašírky nakoupíte zde
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde

Postup přípravy

1Zelí provařte chvilku ve vodě. Nechte vychladnout a odeberte potřebný počet listů. Zbylé zelí nakrájejte.

2Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek prolisujte.

3Ve velké míse smíchejte maso, uvařenou rýži, česnek, vejce, koření SEKANÉ A FAŠÍŘKY, PAPRIKU a sůl.

4Zelné listy naplňte masovou směsí a vytvořte rolky.

5Na dno hrnce dejte část nakrájeného zelí. Potom pokládejte rolky a vrstvěte s nakrájeným zelím.

6V 750 ml vody si rozmíchejte protlak, osolte a opepřete. Zalijte rolky v hrnci rajčatovou omáčkou až po vrch.

7Vařte do měkka. Během vaření se podívejte, jestli není třeba dolít vodu.

Každý recept na plněné zelné listy je jiný. Můžete si ho pokaždé udělat trochu jinak. Přidat cibuli do masa, omáčky nebo třeba vynechat česnek. Podávejte s bramborami, bramborovou kaší nebo jen s chlebem. Dobrou chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Sekané a fašírky
Všechny recepty s kořením Paprika slovenská lahůdková

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie