1 kg středně velkých kalamárů
Náplň:
chapadla z kalamárů
1/2 hrsti čerstvé petržele
5 stroužků česneku
2 PL olivového oleje
sůl
6 plátků taveného sýra gouda
1/4 ČL GARLIC PEPPERU
1Kalamáry dobře vyčistěte - hlavu s chapadly oddělte od těla, vyndejte kost a vnitřnosti a opláchněte pod studenou vodou. Kalamáry musí být prázdné a zcela čisté. Poté nechte okapat, aby nebyly mokré.
2Připravte si náplň. Chapadla oddělte od hlavy, nakrájejte je na malé kousky, propláchněte pod studenou vodou a nechte odkapat. Takto připravené kousky chapadel orestujte na olivovém oleji (cca 5 minut). Pak přidejte najemno nasekaný česnek s petrželí, zamíchejte a restujte asi 2 minuty. Nechte vychladnout.
3Do směsi přidejte na kousky nakrájený tavený sýr, sůl, GARLIC PEPPER a dobře promíchejte, aby se vše propojilo.
4Připravenou směsí plňte kalamáry tak, aby byly naplněné přibližně do půlky (jinak by vám náplň při grilování vytekla) - nejlépe vám to půjde s čajovou lžičkou. Kraje kalamárů uzavřete pomocí párátek.
5Nachystané kalamáry potřete olivovým olejem a dejte na gril. Grilujte cca 5 minut z každé strany. Kalamáry nesmí být na grilu moc dlouho, jinak budou příliš tuhé a "gumové". Při podávání můžete pokapat citronem.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.