Recepty

🇫🇷 Plněná rajčata - tomates farcies

 Plněná rajčata - tomates farcies

počet osob
4

čas přípravy
25 min. příprava
40 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Mletá masa

Potřebujeme

4 ks velkých rajčat
30 g másla
300 g mletého hovězího masa
300 g mletého vepřového masa
1 rohlík
1 cibule
2 stroužeky česneku
2 vejce
1 ČL soli
0.25 ČL PEPŘE
2 PL PETRŽELE - hladkolistá čerstvá nebo sušená
2 ČL PROVENSAL

Příloha
400 g rýže
1 ČL NESOLDÍKU












Petržel list nakoupíte zde
Nesoldík nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde
Provensal nakoupíte zde

Postup přípravy

1Omyjte a osušte rajčata. Z rajčat odkrojte horní část a pomocí lžíce odstraňte rajčatovou dužinu a odložte ji na stranu. Vnitřek osolte.

2Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek a vložte je do mísy. Přidejte oba druhy mletého masa, rajčatovou dužinu, nasekanou petržel, směs PROVENSAL, sůl a PEPŘ. Smíchejte vše dohromady, přidejte vejce a na kostičky pokrájený rohlík. Znovu směs promíchejte.

3Předehřejte troubu na 180 °C. Rajčata naplňte směsí a přiklopte je vršky rajčat. 

4Naplněná rajčata naskládejte do máslem vymazané pečící mísy a pečte ve vyhřáté troubě cca 40 min.

Příloha

1Rýži připravte dle návodu na obalu. Do vody přidejte koření NESOLDÍK.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Petržel list
Všechny recepty s kořením Nesoldík
Všechny recepty s kořením Pepř černý mletý
Všechny recepty s kořením Provensal

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie