300 g mleté hovězí plece
300 g mleté jehněčí plece
300 g mleté vepřové plece
1 cibule nasekaná nadrobno
špetka sody bicarbony
1/3ČL CAYENSKÉ CHILLI
1 ČL GARLIC PEPPER
50 ml sycené minerální vody
máslo
sůl
Cibulový salát
2 větši cibule
BALKÁNSKÁ ČUBRICA
citron
olivový olej
sůl
sklenička AJVARU
chléb ljepinje nebo jiný druh pita cheba případně domácí hranolky
Balkánská čubrica nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
Chilli cayenské nakoupíte zde
1Cibuli nasekejte nadrobno, smíchejte s mletým masem, kořením, sodou bicarbonou a vodou. Dobře rukama promíchejte a dejte alespoň na 2 hodiny odpočinout.
2Cibuli oloupejte, rozpulte, nasekejte na jemné plátky a v misce ji rozdrobte na jemno. Posolte, zakápněte citronem, olivovým olejem, přidejte špetku koření BALKÁNSKÁ ČUBRICA. Vše dobře promíchejte a nechte odpočinout.
3Rozpalte gril nebo pánev.cca z 200 g masa vytvořte placičky. Dobře je v ruce zpracujte ,"poplácejte" a vytlačte z nich vzduch, ať se vám při grilování nerozsypou.Potřete slunečnicovým olejem, dejte na gril nebo grilovací pánev a z obou stran pečte asi po 3 minutách. Pak vyndejte a nechte 10 minut odpočinout v teple rozpuštěném másle.
4Podávejte na talířích s cibulovým salátem,ajvarem, lehce grilovaným balkánským chlebem ljepinje,pita chlebem nebo s domácíma hranolkama.
Líbí se vám náš recept? Vyzkoušejte ho. Líbí se vám náš program "VAŘTE PODLE KOŘENÍ"? Vyzkoušejte ho. Nemáte doma ještě naše koření? Pozorně si náš ESHOP projděte a objednejte si ho. Jste s námi spokojeni? Dejte nám to vědět. Nevíte jak? Napište nám nebo jen naše recepty "SDÍLEJTE". Děkujeme.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.