500g kuřecích prsou
150g bílého jogurtu
1 střední stroužek česneku
1/2 lžičky sladké, nebo pálivé papriky
šťáva z půlky limetky
sůl a pepř
kukuřičná jemně mletá strouhanka
lžíce petrželky
olej
dipy dle chuti, či zakysaná smetana
Paprika pálivá nakoupíte zde
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Petržel list nakoupíte zde
1Maso očistěte a nakrájejte na malé kousky, které se vám budou příjemně jíst. Maso pečlivě nasolte z obou stran.
2Do misky dejte jogurt, papriku, prolisovaný česnek, šťávu z limetky a promíchejte do hladké marinády. Poté přidejte maso a promíchejte tak, aby se maso obalilo. Dejte přikryté odležet do lednice minimálně na 2 hodiny, ideálně přes noc.
3Maso vyndejte z lednice minimálně 1/2 hodiny před přípravou. Mezitím si nachystejte misku s mixem strouhanky a petrželky.
4Jednotlivé řízečky pak vyndávejte z jogurtové marinády, obalujte ve strouhance (tu pečlivě přitiskněte) a smažte v oleji na pánvi dozlatova.
Podávejte s různými dipy, které máte rádi (skvělý je česnekový, ale i obyčejná zakysaná smetana).
Dobrou chuť! :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.