Recepty

řizky

řizky

počet osob
4

čas přípravy
30 min. příprava
min. 2 hodiny Odležení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Drůbež

Potřebujeme

500g kuřecích prsou
150g bílého jogurtu
1 střední stroužek česneku
1/2 lžičky sladké, nebo pálivé papriky
šťáva z půlky limetky
sůl a pepř
kukuřičná jemně mletá strouhanka
lžíce petrželky
olej

dipy dle chuti, či zakysaná smetana

Paprika pálivá nakoupíte zde
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Petržel list nakoupíte zde

Postup přípravy

1Maso očistěte a nakrájejte na malé kousky, které se vám budou příjemně jíst. Maso pečlivě nasolte z obou stran.

2Do misky dejte jogurt, papriku, prolisovaný česnek, šťávu z limetky a promíchejte do hladké marinády. Poté přidejte maso a promíchejte tak, aby se maso obalilo. Dejte přikryté odležet do lednice minimálně na 2 hodiny, ideálně přes noc.

3Maso vyndejte z lednice minimálně 1/2 hodiny před přípravou. Mezitím si nachystejte misku s mixem strouhanky a petrželky.

4Jednotlivé řízečky pak vyndávejte z jogurtové marinády, obalujte ve strouhance (tu pečlivě přitiskněte) a smažte v oleji na pánvi dozlatova. 

Podávejte s různými dipy, které máte rádi (skvělý je česnekový, ale i obyčejná zakysaná smetana).

Dobrou chuť! :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Paprika pálivá
Všechny recepty s kořením Paprika slovenská lahůdková
Všechny recepty s kořením Petržel list

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie