200 g kapřího mlíčí
3 šalotky
1 kus čerstvého fenyklu
4 kusy čerstvého petržele
3 PL citrónové šťávy
máslo
mléko
2 ČL koření BÍLÁ MASA
1 kelímek šlehačkové smetany
sůl
4 plátky bílé veky
DEN PRVNÍ
1Kapří mlíčí očistěte a zalijte mlékem a dejte do lednice
.DEN DRUHÝ
2Mléko vylijte,mlíčí opláchnte ve vodě a nechte okapat.
3V pánvi pustě máslo.Mlíčí 4 minuty na něm restujte dokud se nezatáhne.a pak dejte bokem odpočinout
4Petržel,šalotku i fenykl očištěte,vše nakrájejte na hrubo,dejte do hrnce,zalijte asi litrem vody,přidejte sůl, citroovou štávu a koření BÍLÁ MASA ,Vařte dokud není zelenina měkká.
5Do hrnce přidejte smetanu,kapří mlíčí a vše rozmixujte ponorným mixérem na hladký krém.Vše ještě přepasírujte na jemném sítku připadně podle potřeby dořeďte mlékem na krémovou konzistenci.
6Veku nakrájejte na kostičky a opečte na másle.
Skvělá a jednoduchá kombinace zeleniny a rybího mlíčí,které jde samozřejmě nahradit jakýmkoliv bílým rybím masem.Moderní polévka jako součást luxusního nebo slavnostního menu případně zajímavá polévka na Váš vánoční stůl.Tento krém ocení,ale hlavně rodiče co nemají trpělivost "vybírat rybí kostičky z talíře "jejich dětem! A i takto je lze naučit ratolesti "jíst kapra"
Vyzkoušeje tento můj vlastní recep a milovníci rybích jídel si ho určítě zamilují.
Dobrou chuť Davídek..
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.