Na těsto
500 g hladké mouky
200 g cukru moučka
170 g medu
2 vejce
2 PL Koření do moučníků
80 g změklého másla
1 ČL jedlé sody
+ 1 vejce na potření upečených perníčků
Na zdobení
1 bílek
180 g cukru moučka
1 ČL citronové šťávy
1 ČL solamylu (bramborového škrobu)
1Máslo utřete s cukrem, 2 vejci a medem do pěny. Přidejte koření a nakonec přimíchejte mouku se sodou. Vše do sebe pořádně zapracujte. Těsto nechte přes noc odležet.
2Z odleželého těsta válejte pláty cca 3 mm silné. Pomocí formiček vykrajujte tvary a pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Mezi jednotlivými kousky nechávejte na plechu dostatečný odstup, aby se nezpekly dohromady, jelikož těsto při pečení nabyde.
3Vyhřejte troubu na 160 °C a pečte 7 - 10 minut. Záleží na druhu trouby.
4Rozšlehejte 1 vejce a ještě horké perníčky jím potřete. Budou krásně lesklé.
5Studené perníčky nazdobte. Můžete to udělat rovnou nebo kdykoliv později. Polevu připravíte tak, že z bílku ušleháte pevný sníh a postupně zašleháte cukr, solamyl a citronovou šťávu. Polevu nalijte do zbobícího sáčku a zdobte perníčky dle vašich představ.
6Perníčky nechte odležet alespoň 10 dnů.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.