Recepty

Pečený šípkový čaj

Pečený šípkový čaj

čas přípravy
15 min. příprava
45 Min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Nápoje

Potřebujeme

1 kg čerstvých šípků
1 kg čerstvých jablek bez jadérek
2 pomeranče
2 citrony
2 PL SKOŘICE MLETÁ
1 PL HŘEBÍČEK CELÝ
1 PL BADYÁN CELÝ
250 g třtinového cukru
2 PL medu
1 dcl rumu (nemusí být)

Badyán celý nakoupíte zde
Hřebíček celý nakoupíte zde
Skořice mletá nakoupíte zde

Postup přípravy

1Jablka umyjte, zbavte jadérek, nakrájejte na kostky a vložte do hlubšího pekáče. Přidejte umyté šípky, dužinu z pomerančů a citronů. Citrusy zbavte i pecek, jinak bude váš čaj hořký.

2Přidejte cukr, skořici, badyán, hřebíček a vše dobře promíchejte.

3Pečte v troubě rozehřáté na 200 °C 45 minut. Během pečení celou směs promíchávejte, pokud je příliš suchá, podlijte ji malým množstvím vody. Nakonec přidejte med a rum a pečte ješte 10 minut.

4Ješte horké naplňte do připravených umytých flašek, dobře uzavřete, otočte dnem nahoru a přikryté nechte vychladnout pod utěrkou.

Podávejte 1-2 lžičky na 3 dcl vroucí vody.

Pečený čaj je díky šípkům a skořici výborný na posilnění imunity v těchto chladných dnech. :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Badyán celý
Všechny recepty s kořením Hřebíček celý
Všechny recepty s kořením Skořice mletá

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie