Krůtí stehna:
4 krůtí stehna
2 vetší cibule
DRCENÝ KMÍN
sůl
Zelí:
1 kg kysaného zelí
20 dkg anglické slaniny
1 větší cibule
1 ČL DRCENÉHO KMÍNU
2 stroužky česneku
2 PL nastrouhaného čerstvého křenu
Knedlíky:
KRŮTÍ STEHNA
1Krůtí stehna posolte a posypejte drceným kmínem ze všech stran.
2Cibuli nasekejte nahrubo, dejte do pekáče. Na ni položte stehna a podlijte hrnkem vody.
3Pekáč přiklopte víkem a pečte ve vyhřáté troubě na teplotu cca 120 °C asi 4 hodiny do změknutí.
4Když jsou stehna měkká, víko odklopte a dopečte na horkém vzduchu s grilem, aby byla kůžička zlatavá.
ČESKÉ ZELÍ
1Cibuli a česnek oloupejte, anglickou slaninu nakrájejte na nudličky, cibuli nahrubo, křen nastrouhejte najemno, zelí rozkrájejte na menší kousky a česnek prolisujte. Polovinu kysaného zelí propláchněte pod tekoucí vodou a druhou polovinu nechte tak, jak je.
2Zelí smíchejte, zalijte vodou, přidejte kmín a sůl a uvařte do měkka. Ještě lepší varianta je dát zelí do parního hrnce a uvařit ho stejným způsobem v páře.
3Na sádle orestujte slaninu, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Do této směsi vmíchejte okapané uvařené kysané zelí, redukci z výpeku, také přidejte česnek a nastrouhaný křen. Přikryjte poklicí a nechte alespoň 10 minut odpočinout.
ČESKOSLOVENSKÉ KNEDLÍKY
1.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.