Recepty

Pečené krůtí stehno s českým zelím a československým knedlíkem

Pečené krůtí stehno s českým zelím a československým knedlíkem

čas přípravy
0 min. příprava

obtížnost
0

druh jídla

Potřebujeme

Krůtí stehna:
4 krůtí stehna
2 vetší cibule
DRCENÝ KMÍN
sůl

Zelí:
1 kg kysaného zelí
20 dkg anglické slaniny
1 větší cibule
1 ČL DRCENÉHO KMÍNU
2 stroužky česneku
2 PL nastrouhaného čerstvého křenu

Knedlíky:

Postup přípravy

KRŮTÍ STEHNA

1Krůtí stehna posolte a posypejte drceným kmínem ze všech stran.

2Cibuli nasekejte nahrubo, dejte do pekáče. Na ni položte stehna a podlijte hrnkem vody.

3Pekáč přiklopte víkem a pečte ve vyhřáté troubě na teplotu cca 120 °C asi 4 hodiny do změknutí.

4Když jsou stehna měkká, víko odklopte a dopečte na horkém vzduchu s grilem, aby byla kůžička zlatavá.

ČESKÉ ZELÍ

1Cibuli a česnek oloupejte, anglickou slaninu nakrájejte na nudličky, cibuli nahrubo, křen nastrouhejte najemno, zelí rozkrájejte na menší kousky a česnek prolisujte. Polovinu kysaného zelí propláchněte pod tekoucí vodou a druhou polovinu nechte tak, jak je.

2Zelí smíchejte, zalijte vodou, přidejte kmín a sůl a uvařte do měkka. Ještě lepší varianta je dát zelí do parního hrnce a uvařit ho stejným způsobem v páře.

3Na sádle orestujte slaninu, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Do této směsi vmíchejte okapané uvařené kysané zelí, redukci z výpeku, také přidejte česnek a nastrouhaný křen. Přikryjte poklicí a nechte alespoň 10 minut odpočinout.

ČESKOSLOVENSKÉ KNEDLÍKY

1.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet


Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie