Recepty

Pečené brambory na selský způsob

Pečené brambory na selský způsob

počet osob
4

čas přípravy
15 min. příprava
1,5 hodiny Pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Česko

Potřebujeme

4 velké brambory
3 lžíce másla
3 lžíce rostlinného oleje
1 stroužek česneku
2 lžičky rozmarýnu
špetka drceného chilli (nebo lžička chilli pepře - v takovém případě vynechte klasický pepř)
100g měkkého kozího sýra
50g anglické slaniny
sůl, pepř barevný do mlýnku nebo pepř tří barev

Chilli pepř nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Rozmarýn celý nakoupíte zde
Chilli drcené nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde

Postup přípravy

1Brambora ve slupce nakrájejte na tenké plátky, ale nedokrajujte až do konce, brambora stále musí držet pohromadě.

2V rendlíku rozehřejte máslo s olejem, česnek oloupejte a prolisujte do másla, přidejte i rozmarýn a chilli (nebo chilli pepř) a nechte společně trochu prohřát, aby máslo chytlo příjemnou chuť těchto ingrediencí.

3Plech, nebo zapekácí mísu vyložte pečicím papírem a vyskládejte na něj brambory nakrájenou strnou nahoru. Potřete polovinou ochuceného másla a pečte 30 minut v troubě předehřáté n 200°C. Pak je znovu potřete zbylým máslem a dopečte dozlatova a dokřupava, podle velikosti brambor to trvá tak 20 - 50 minut.

4Plech s upečenými bramborami vyndejte z trouby, lehce je zmáčkněte a posypte rozdrobeným kozím sýrem a na kostičky nakrájenou slaninou. Vraťte je do trouby a zapečte 10 minut na nyjvyšší výkon trouby.

Dobrou chuť! 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Chilli pepř
Všechny recepty s kořením Pepř barevný do mlýnků
Všechny recepty s kořením Rozmarýn celý
Všechny recepty s kořením Chilli drcené
Všechny recepty s kořením Pepř tří barev

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie