Recepty

Pečená uzená kýta na medu se špenátovými noky a restovanou cibulkou

Pečená uzená kýta na medu se špenátovými noky a restovanou cibulkou

počet osob
4

čas přípravy
60 min. příprava
60 minut pečení masa
20 minut tepelná úprava

obtížnost
střední

druh jídla
Vepřové

Potřebujeme

1 kg uzené kýty nebo jiného uzeného masa
2 lžíce medu
1 ČL Koření pěti vůní
oříšek másla

Špenátové noky:
1 kg vařených brambor
1 balení mraženého listového špenátu
2 větší cibule
1 ČL dijonské hořčice
1 ČL koření Řecké bylinky nebo Česnek mletý
hrnek hrubé mouky
2 vejce
olej

Koření pěti vůní nakoupíte zde
Česnek granulovaný nakoupíte zde
Česnek mletý nakoupíte zde
Řecké bylinky nakoupíte zde

Postup přípravy

1Maso vložte do pekáče. Smíchejte hrnek vody s medem a kořením. Maso přelijte a dejte na hodinu do vyhřáté trouby na 180 stupňů péct cca na 1 hodinu. Maso průběžně přelévejte.

2Na oleji orestujte cibuli. Část cibule si odložte a ke zbytku přidejte špenát, koření, hořčici a lehce prohřejte.

3Brambory nastrouhejte a smíchejte se špenátem, moukou, solí, vejcem. Vypracujte těsto a vytvořte váleček.

4Vytvořte asi 3 centimetrové noky a vařte je v osolené vodě dokud nevyplavou. Možno vařit i v páře.

5Když je maso měkké, nakrájejte ho asi na půl centimentrové plátky. Podávejte s noky posypané restovanou cibulkou.

Velice exkluzivní jídlo které je sice trochu pracnější, ale výsledek rozhodně stojí za to. Doporučuji připravovat k slavnostním příležitostem. Možná je i bezmasá varianta jako lehký oběd.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Koření pěti vůní
Všechny recepty s kořením Česnek granulovaný
Všechny recepty s kořením Česnek mletý
Všechny recepty s kořením Řecké bylinky

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie