Zhruba na 3 sklenice 300 ml:
600 g tučného vepřového bůčku
300 g vepřových jater
4 stroužky česneku
1 větší cibule
sůl
2 lžičky Kmín drcený nebo celý
1 lžíce Paštikového koření
hrst sušených brusinek
1 dcl portského vína
Vyvařené sklenice
Mlýnek
Kmín český celý nakoupíte zde
Kmín český drcený nakoupíte zde
Paštikové koření nakoupíte zde
1Brusinky naložte do portského vína.
2Cibuli nakrájejte na hrubo. Dejte do pekáče. Předehřejte troubu.
3Vepřový bůček nakrájejte na větší kostky, nasolte a posypte kmínem. Naskládejte na cibuli do pekáče. Mírně podlejte vodou a pečte na 220 stupňů zhruba 45 minut (dozlatova).
4Utřete česnek a po 45 minutách potřete maso a pečte ještě 10 minut.
5Upečené nechte mírně vychladnout, aby se s ním dalo pracovat. Mezitím pomelte čerstvá játra.
6K játrům pomelte upečené maso včetně výpeku a cibule.
7Pomletou směs promíchejte, přidejte paštikové koření, dosolte. Přimíchejte naložené brusinky.
8Směs pečte v pekáči na 200 stupňů zhruba 20 minut.
9Směs naplňte do vyvařených sklenic, dozdobte kořením, brusinkami nebo vrstvičkou rozpuštěného sádla s bylinkami.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.